Onze runderen

France Limousin vlees is afkomstig van stamboekvee dat van de geboorte tot de slacht onder voortdurende controle staat. Ieder dier heeft een eigen uniek registratienummer en wordt voorzien van een officieel Certificaat van Oorsprong.

Een stamboek van meer dan een eeuw

Met gerechtvaardige trots zal men u in de Limousin wijzen op het feit dat het stamboek voor Limousin runderen al meer dan een eeuw bestaat en dat er nooit iets is gewijzigd aan de natuurlijke leefomstandigheden, de voeding en andere belangrijke factoren die de groei en de kwaliteit van het vlees beïnvloeden.

Arme grond leidt tot rijk vlees

Het Limousin ras is eigenlijk het resultaat van een paar toevallige factoren. Het vee graast op her en der verspreid liggende weilanden in heuvelachtig gebied met een arme, schrale grond. Het is beslist geen grasweelde wat de dieren hier aantreffen en er moet veel gelopen worden tussen de ene en andere weide. Dat heeft geen records brekende melkkoeien opgeleverd, maar wel een excellent vee ras met smaakvol vlees, een heel bijzonder karakter en een unieke structuur. Vlees zonder overtollig vet en runderen met normale, natuurlijke proporties.

Onze boeren

Diervriendelijkheid